قدمت صنایع دستی اصفهان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛

استان اصفهان با دارا بودن حدود 200رشته اصیل بومی، یک سوم صنایع دستی جهان و دو سوم صنایع دستی کشور را به خود اختصاص داده و اصفهان به‌عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی انتخاب شده است.

صنایع دستی، روایتگر صنعت و هنر نیاکان هر کشور است و توجه به این صنعت در حال حاضر، نه تنها ما را با گذشته مردمان در هر منطقه پیوند می دهد، بلکه در حد مقدور می تواند ما را در همان جو ومحیطی قرار دهد که انسان ماشین زده امروز از آن جدا مانده است.

صنایع دستی در ایران قدمتی چند هزار ساله دارد و تا به حال 370رشته در 24دسته، به ثبت رسیده و حدود دو میلیون صنعتگر و هنرمند را جذب خود کرده است که از این تعداد 40هزار هنرمند در استان اصفهان در زمینه تولید صنایع دستی فعالیت می کنند.

صنايع دستی اصفهان در طول قرن های متمادی به عنوان نماينده هنر اصيل قوم ايرانی در جهان معرفی شده است؛ از اين رو اگر اصفهان را مهد صنايع دستی ايران بناميم سخنی به گزاف نگفته ايم.

ويژگي هاي فكري و رواني هنرمندان اصفهاني مانند ذوق، هنر، پشتكار و قناعت موجب شده است تا فرآورده هاي دست ساز اصفهان نه تنها در كشورمان خريداران فراوان داشته باشد بلكه گردشگران خارجي نيز طالب دست ساخته هاي اصفهان با ويژگي هاي خاص آن باشند صنایع دستی اصفهان دارای شهرت جهانی می باشد و بسیاری از مردم دنیا، ایران را با آنها و شهرهایی نظیر آن می شناسند. صنایع دستی و سوغات اصفهان را در حاشیه میدان نقش جهان و در بازار قدیمی اصفهان می توان تهیه کرد.

با عبور از بازارهای قدیمی اصفهان و وجود سوغات و صنایع دستی اصفهان، گردشگران خارجی و داخلی زیادی را در حال خرید و جست و جو این آثار زیبا می بینید. از جمله  صنایع دستی زیبای اصفهان قلم زنی، میناکاری، خاتم سازی، پارچه قلمکار، ملیله سازی، فیروزه کوبی هستند.

استان اصفهان با 104اثر صنایع دستی دارای نشان اصالت یونسکو،مقام اول کشور رادر این زمینه دارد.

صنايع دستي اصفهان، قدمتی طولانی دارد، اوج رونق و شکوفا شدن این هنرهای زیبا دوران صفویه بود، از آن زمان این مهارت از هنرمندان و استادان بزرگ، با روش استاد شاگردی، نسل به نسل منتقل شد تا به امروز. صنایع دستی شهر اصفهان پستی بلندی های زیادی داشته است. پس از رونق دوران صفویه، بازار این حرفه در زمان قاجاریه از رونق افتاد و بعد از انقلاب مشروطه، جان تازه ای گرفت و خوشبختانه هنوز هم پابرجاست.

رونق صنایع دستی یکی از مهمترین محورهای تولید داخلی و اقتصادمقاومتی است.

عرصه صنایع‌ دستی و هنرهای سنتی ایران اهمیت بسیاری  دارد که مصداق بارز آن را می‌توان در توجه و تأکید رهبر معظم انقلاب در ابلاغ سیاست ‌های کلی برنامه ششم توسعه و در بند 51مشاهده کرد.

درسالی که به نام حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شده، اهمیت تولید و عرضه صنایع دستی هنرمندان اصفهان بیش از پیش شایان توجه است

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *